Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/fotomaxi/domains/fotolab.si/public_html/streznik_apl/common.php on line 2 Notice: Undefined index: other in /home/fotomaxi/domains/fotolab.si/public_html/streznik_apl/common.php on line 1707 Notice: Undefined index: other in /home/fotomaxi/domains/fotolab.si/public_html/streznik_apl/common.php on line 1707 Notice: Undefined index: other in /home/fotomaxi/domains/fotolab.si/public_html/streznik_apl/common.php on line 1709 Notice: Undefined index: other in /home/fotomaxi/domains/fotolab.si/public_html/streznik_apl/common.php on line 1707 Notice: Undefined index: other in /home/fotomaxi/domains/fotolab.si/public_html/streznik_apl/common.php on line 1707 Notice: Undefined index: other in /home/fotomaxi/domains/fotolab.si/public_html/streznik_apl/common.php on line 1709 Spletni Fotolab · Spletni fotolaboratorij in prodaja fotografij · Pomoč

Spletni Fotolab · Spletni fotolaboratorij in prodaja fotografij · Pomoč

Najpopolnejša spletna foto storitev

Povezujemo uporabnike, profesionalne fotografe, agencije in fotostudije. Nudimo celotno elektronsko podporo hranjenju, izmenjavi, promociji, prodaji in tiskanju fotografij.
Screenshots

Pomoč

POMOČ, NAVODILA IN PRAVILA ZA UPORABO
PRIJAVA


Če želite uporabljati sistem fotolab.si, si morate ustvariti galerijo. S klikom na „Prijava“, ki se nahaja na vstopni strani sistema, bomo ustvarili galerijo.
Izpolnite prazna polja ki se nahajajo pred vami.Obvezno:

Uporabniško ime

Vaš e-poštni naslov

Izberite foto laboratorij

Prepišite besedilo, ki je pred vami
Vse te podatke lahko kasneje spremenite.Ti podatki so ne-obhodni za kreiranje galerije (vaš poštni naslov boste kasneje, pri prijavi uporabljali, za identifikacijo vaše galerije).


Ko, polja izpolnite s kljukico potrdite, da ste prebrali pravila uporabe in pogoje poslovanja ter, da se z njimi strinjate.


Kliknite še gumb „Potrdi“ in preverite e-poštni naslov, ki ste ga vpisali v obvezna prazna polja. Tam se nahaja vaše geslo, za potrditev identitete pri vstopu v sistem.
Sedaj imate vse, kar potrebujete za vstop. Vstopite.
Neobvezno:

Ime

Priimek

Hišni naslov

Poštna številka

Naziv pošte

TelefonTe podatke boste morali kasneje izpolniti, če boste želeli uporabljati nekatere možnosti, ki jih sistem ponuja.

GALERIJA


Ustvari nov album in ga poimenuj.


V prazni galeriji je v nastavitvah določeno, da je prvi privzeti album, poimenovan Moj album. Če želite, ustvariti nov dodaten album, boste to dosegli s klikom na opcijo Nov album, ki se nahaja na spodnji levi strani vaše galerije.


Na vaši levi strani se nahaja osnovni album (Moj album), katerega ime lahko spremenite, če z miško pokažete nanj. Ko miško postavimo na željen album, se vam na zgornji strani albuma prikažejo možnosti, ki jih lahko izberete.


S klikom na prvo ikonco boste lahko spremenili ime albuma. Ko album preimenujete kliknite na zeleno kljukico, desnio od polja, kjer ste vpisali novo ime albuma in s tem potrdite spremembo. Album lahko preimenujete kadarkoli.


Druga ikonca, ki se vam prikaže omogoča možnost brisanja izbranega albuma. Vse slike, ki jih ta album vsebuje bodo avtomatično premaknjene v privzeti album, Moj album (tega albuma ni možno izbrisati).

NALOŽI FOTOGRAFIJE


S klikom na opcijo Naloži fotografije (nahaja se v navigacijskem polju desno) se odpre vmesnik za nalaganje fotografij. Med nalaganjem prosimo ne zapirajte pogovornega okna ali brskalnika. Fotografija mora biti v JPEG formatu. Največje velikosti do 6MB.Nalagalnik:

- Izberite opcijo Izberi z računalnika, in odprlo se vam bo okno v katerem določite eno ali več fotografij hkrati, nato pritisnite Odpri. Izbrane datoteke se bodo razvrstile v polje, spremljamo lahko tudi vizualni in splošni status fotografije v postopku.

- Levo spodaj lahko preverimo hitrost prenosa v Kb/s.

- Z izbiro opcije Sortiraj naložene lahko določimo v kateri album naj nalagalnik naloži fotografije. Privzeti album destinacije je Moj album, če tega ne določimo. Kasneje lahko slike sortiramo v druge albume.

- Ko je posamezna slika naložena se status spremeni v kvadratek, kar omeni, da je prenos dotične slike končan. Ko je postopek vseh izbranih fotografije zaključen vas sistem avtomatično premakne v vašo galerijo.

- Ko smo izvedli vse željene podatke nalaganja s klikom '' Začni '' zaženemo nalagalnik. Med nalaganjem prosimo ne zapirajte pogovornega okna ali brskalnika. Fotografija mora biti v JPEG formatu. Največje velikosti do 6MB.

- Postopek prekinemo s klikom na gumb '' Zapri ''.

ALBUM


Poteg z miško po albumu omogoča hiti pregled vsebine albuma.


Izbira prve ikonce zgoraj lahko spremenite ime albuma, katerega potrdite z zeleno kljukico desno od polja v katerega ste vnesli novo ime albuma.


Izbira druge ikonce bo izbrisala izbrani album iz vaše galerije, vsa vsebina bo premaknjena v privzeti album.


Klik na album bo odprl izbrani album.


Pregledovanje vsebine albuma:


Miško postavimo na fotografijo in prikazala se nam bo večja slika ki vsebuje vnešene podatke o sliki. Ista akcija vam bo pokazala možnosti, med katerimi lahko izbirate. To so ikonce, ki se ob pogledu prikažejo nad sliko.


Prva ikonca (z leve) omogoča javni prikaz slike, sliko lahko zopet skrijemo s klikom na isto ikonco.


Druga ikonca (z leve) omogoča albumski prikaz in pregledovanje vsebine albuma.


Tretja ikonca (z leve) omogoča vnašanje in spreminjanje podatkov fotografije.


Statusne ikonce (desno) so vidne stalno.


Prva ikonca (z desne) nam kaže status fotografije v prodaji.


Druga ikonca (z desne) nam kaže status javne fotografije.


Podatki o fotografiji:


Podatke o fotografiji lahko vnašamo in spreminjamo. Z izbiro tretje ikonce (z leve, v obliki ključa) se odpre okno, ki omogoča sledeče akcije...


Naslov fotografije. Naslov fotografije lahko spremenimo tako, da vnesemo željeni tekst v prazno polje.


Opis fotografije. Opis fotografije vnesemo v prazno polje.


Sortiranje. Sliko lahko premaknemo v drug album, ki ga izberemo med ponujenimi obstoječimi albumi. Kliknemo na opcijo, izberemo željeni album, v katerega želimo sliko premakniti.


Nalaganje originalne datoteke. Če želite originalni posnetek, ki ste ga naložili v sistem prenesti na vaš računalnik to storite z izbiro opcije datoteka – naloži, ki je označena z ikonco diskete, ki se nakaja na levi spodnji strani.


Brisanje fotografije iz sistema. Z izbiro ikonce (levo spodaj) bomo fotografijo izbrisali iz sistema.


Preklic akcije. Akcijo lahko prekinemo z izbiro možnosti prekini, ki se nahaja desno spodaj.


Potrditev in shranjevanje vnešenih podatkov. Ko zaključimo z vnašanjem podatkov in akcij te potrdimo in shranimo z izbiro opcije shrani, ki se nahaja v skrajne desnem spodnjem delu okna.

PRODAJNA GALERIJA


Prodajna galerija je ločen sistem, ki omogoča prodajanje vaših posnetkov. Vse slike prikazane v prodajni galeriji so zaščitene z watermarkom, ki otežuje zlorabo ali krajo posnetka, saj jih lahko vidi vsakdo.


Prodajni album:


Prodajni album ustvarimo tako, da s klikom izberemo fotografijo in jo s tem premaknemo v akcijski predal. Z izbiro akcije ''v prodajo'' premaknemo izbrane fotografije v prodajni album. S tem smo fotografijo premaknili v postopek oddajanja fotografij v prodajno galerijo. Slika bo po tej izbiri ostala tudi v vašem albumu.


Postopek vnašanja posnetkov


Ko izbrane fotografije dodamo v prodajni album moramo fotografijam vnesti podatke. Podatke vnašamo tako, da s klikom označimo fotografijo (ta se obarva rumeno) , nato pa izberemo akcijo ''uredi podatke''. Odpre se urejevalno okno.


V podatkih vnesemo naslov fotografije, opis fotografije in njen izvor.


V organizaciji določimo ključne besede, ki so kriteriji po katerih bodo iskalci oziroma kupci našli vašo fotografijo. Določimo še kje bo vaša fotografija v korenu sistema shranjena.


V pravno boste potrdili, da ste lastnik oziroma avtor fotografije in jo imate pravico prodajati. Če imate še izpolnjen obrazec (model release), ga naložite in si s tem ustvarite boljše pogoje za prodajo.


Prodajni formati so samodejno generirani v sistemu, glede na predloženi original.


Zgodovina beleži vse akcije o spremebi podatkov fotografije v prodajnem postopku.


Akcija Shrani bo posnetek postavila v čakalno vrsto, ki jo pregledujejo naši administratorji. Če fotografija izpolnjuje kriterije za umestitev v prodajno galerijo bo le ta umeščena. Če pa fotografija ne izpolnjuje minimalnih kriterijev bo fotografija zavrnjena z obrazložitvijo čemu tako. Na izvršbo se lahko pritožite na e-poštni naslov info@fotolab.si.


Minimalni kriteriji prodajne galerije:
Fotografija mora biti primerno osvetljena, zadovoljevati primerno ostrino, izpolnjeni podatki o fotografiji, ki so opisani zgoraj.

NAKUP FOTOGRAFIJ


Če želite kupiti fotografijo morate v prvem planu kupiti valuto s katero trgujemo v fotolab.si sistemu. Postopek nakupa valute je opisan spodaj.


Ko, opravimo nakup valute lahko kupujemo fotografije in izkoriščamo ostale storitve, ki so na voljo v sistemu.


Fotografijo kupite oziroma prenesete tako, da kliknete nanjo, in spodaj izberete dimenzijo, ki jo želite prenesti na vaš računalnik.


V oknu za prenos odkljukajte polje, s katerim potrjujete in se strinjate s pogoji uporabe, nato kliknite ''Naloži'' in s tem boste fotografijo prenesli na vaš računalnik.

STANJE RAČUNA


Valuta v sistemu fotolab.si so cekini. Cekine lahko kupite v poslovni enoti vašega fotolaboratorija ali preko transakcijskega računa.

NAKUP VALUTE


Nakup preko transakcijskega računa izvedemo tako, da kliknemo na ''Napolni'', ki se nahaja v zgornjem polju levo od sporočilnega sistema.


Odpre se stanje vašega računa v katerem lahko spremljate stanje vašega računa, kupite cekine in zahtevate izplačilo vaših zaslužkov.


Za nakup najprej izberite koliko cekinov želite kupiti, nato izberite ''želim kupiti cekine''. Če se z nakupom strinjate potem izberite '' Se strinjam''. Znesek nakažite na račun, ki se vam izpiše spodaj in obvezno navedite sklicno številko.


Ko bo nakup izveden do konca, nakazilo izvršeno vam bomo napolnili račun in akcija se lahko začne.

ZASLUŽEK


Zaslužek, ki ste ga ustvarili v sistemu fotolab.si lahko prenesete na račun s cekini ali zahtevate izplačilo protivrednosti v evrih.

AKCIJSKI PREDAL


Če kliknemo na fotografijo, jo s tem premaknemo v akcijski predal, ki se odpre ob izbiri prvega posnetka. Da pa pri izbiri več posnetkov hkrati ne bi klikali vsako sličico smo dodali izbiro „vse“, ki se nahaja na desnem robu albuma. S tem ukazom boste premaknili v predal vse fotografije z albuma. Kasneje lahko te fotografije izločite iz izbora željene akcije.


Možnosti, ki jih ponuja akcijski predal so tiskanje fotografij, izdelava zgoščenke, javno objavljanje in brisanje iz predala.

POČISTI


Akcija bo počistila izbor v fotografij v akcijskem predalu.

NAROČI TISK


Izbira polja ''Naroči tisk'' vas popelje v digitalno spletišče fotolaboratorijev. Tu lahko izbirate med mnogimi različnimi tipi in formati tiskalnih predlog, izbirate med prisotnimi ponudniki storitev, različnimi tehnikami razvijanja in tiskanja...

ZA FRENDE


Izbira tega polja bo izbrane posnetke premaknilo v galerijo, ki jo bodo lahko videli tudi naši prijatelji. Vaš prijatelj je lahko vsakdo, podrobnejša navodila mreženja preberite v odstavku „socialna mreža“ spodaj.

V PRODAJO


S to akcijo izvršite oddajo izbranih fotografij v vaš prodajni album.

NAROČI CD


To polje uporabite takrat, ko želite izdelati zgoščenko izbranih posnetkov.

V DRUGI ALBUM


Izbrane fotografije lahko premaknete v drug album.

ZBRIŠI


Izbrane fotografije izbrišete iz sistema fotolab.si. Akcija bo trajno izbrisala izbrane posnetke in kasnejše akcije ne bodo več možne. Če želite fotografije zopet imeti v svoji galeriji jih morate še enkrat naložiti.

SOCIALNA MREŽA


Sistem omogoča socialno mreženje. Če želite graditi socialno mrežo prijateljev izberite možnost ''Poišči prijatelja''.


Iskanje je namenjeno hitremu iskanju določenega uporabnika v sistemu. Vpišite nickname iskanca in kliknite ''Išči''


Iz seznama, to iskanje izvedemo ročno z iskanjem po celotnem seznamu uporabnikov, ki so razvrščeni po abecedi.


Zunanjega, če želite v sistem povabiti prijatelja, ki še ni uporabnik sistema, da to postane.

FORUM


Dostop do foruma je v spodnjem oknu pod ''Prijavite težavo''


http://forum.fotolab.si/index.php

FACEBOOK


Prisotni smo tudi na facebooku: KLIK

RYPPLE


Če imate kakšno pripombo, željo, idejo... nam jo lahko sporočite z izbiro opcije ''Sporočite nam mnenje'', ki se nahaja v spodnjem polju: KLIK

TWITTER


Prisotni smo tudi na Twitterju. KLIK

POSTANITE PONUDNIK


Ste podjetni? Imate svoj fotolaboratorij? Bi želeli vašo fotografsko dejavnost vključiti v seznam ponudnikov fotografskih storitev v sistem fotolab.si? Potem stopite v kontakt z nami info@fotolab.si in pogovorili se bomo.